ELITE

Følg 1. holdets igangværende sæson på Forsiden

1. holdet spiller i Badmintonligaen.

Program/resultater/stilling:    Se Forsiden.  
Holdleder:  Henrik Parkhøi
 hp@majinvest.com
 25 35 17 92
Træner:  
 
 

ARKIV

Badmintonligaen 2022-2023:
Se hele grundspillets kampprogram, -resultater og slutstilling her.

  

Dette års Final 4 blev afviklet den 22.- 23. april 2023 i Brøndby Hallen.
 

Skovshoved tabte 1-5 til Vendsyssel i den ene semifinale.
Højbjerg tabte 2-5 til Team Skælskør i den anden semifinale.

 
Finalekampen  blev vundet af Vendsyssel over Team Skælskør med 5-4.
Bronzekampen  vandt Skovshoved 5-1 over Højbjerg
. 

Tillykke til SIF med bronzemedaljerne !!Badmintonligaen 2021-2022:
 
Læs her artikel med PK om SIF Badmintons muligheder i sæson 2020-2021 og Badmintonligaen generelt.
 
Tillykke med bronzen i 2021-2022!!
Skovshoved vandt i en meget tæt kamp 5-4 over Værløse
SIF var ellers bagud 1-4, men vandt de sidste 4 kampe og den afgørende kamp med 21-17 i 3. sæt - tættere bliver det ikke. Holdkampen var tæt med mange sæt vundet snævert med mindre end 4 bolde. 
SIF måtte undvære Rasmus Gemke og Joel Eipe i bronzekampen -
se resultater her 

Vendsyssel vandt guld og Højbjerg sølv. Tillykke til dem.

Badmintonligaen 2020-2021:
 

SIF´s nye guldhold, 2021.    Foto: Allan Høgholm

Skovshoved vandt DM i guldkampen mod Værløse onsdag d. 23. juni 2021.
Der var mange tætte kampe, men SIF vandt velfortjent finalen med 5-3.


Artikel til Dit SIF af Ole Larsen:
SIF Badminton var ikke uheldig med lige at komme med til Final Four. En tabt kamp mere ud af grundspillets 81 kampe og SIF var blevet nr. 5 og dermed ikke en del af det gode selskab, der i april skulle have afgjort Final Four. Final Four stævnet måtte, som så meget andet, udskydes på grund af Covid 19, og blev i stedet afviklet 22. + 23. juni 2021.
 

Første kamp (semifinalen) var mod Team Skelskør-Slagelse (TSS) som vi havde tabt til i grundspillet og egentlig altid haft det svært mod. TSS tiltrækker mange udlændige og har ikke den grundlæggende klubånd, som regelmæssig træning og samvær i høj grad bidrager til, som er tilfældet i SIF, og mon ikke det kunne ses på TV af andre end mig. I hvert fald vandt SIF med 5-1 – der spilles bedst af 9 og i Final Four stopper man, når en af parterne når 5 sejre. Vi har mange gode spillere i SIF, og forud havde der været mange overvejelser i TSS lejren om Victor Axelsen var på SIFs holdkort i en periode, hvor Victor træner meget målbevidst mod at toppe ved OL. Victor stillede op og med Rasmus Gemke i 2. single var SIF næsten foran med 2-0 og da vi også vandt 2. mix hvor TSS var favorit, var en kanonstart en kendsgerning. TSS taktiske opstilling havde medført at de i 2. DS stillede med en udpræget doublespiller og hun havde fået nok efter få bolde og trak sig. En sejr mere og den samlede sejr var hjemme. Men TSS så ud til at være favoritter i de resterende kampe, men Mette Poulsen og Sara Lundgaard ville det anderledes og slog deres udenlandske modspillere med 30/29 og 21/13. Finalepladsen var hjemme, men det var sent og finalen var dagen efter. Lidt let træning på finaledagen og mental forberedelse og Skovserne var klar.

Finalen var en gentagelse af sidste års finale. Modstanderen var Værløse som overraskende havde besejret vinderen af grundspillet Vendsyssel med Jan Ø. Jørgensen i 1. HS med samme cifre 5-1, som SIF vandt med.

Det var således de to underdogs, der mødtes i finalen. Sidste år med SIF som vinder 5-1, men i grundspillet havde Værløse besejret SIF med 5-4 og SIF endda med Victor på holdkortet. Så det så på forhånd ikke nemt ud.

Men igen overraskede Joel Eipe og Mette Poulsen og vandt 2. MD og det endda med en tidligere Skovser Mads Pieler Colding på den anden side af nettet. Godt resultat. Victor og Rasmus vandt begge deres HS, så manglede vi to sejre og hvor skulle vi finde dem? De to herredoubler så svære ud, så forhåbentlig kunne de findes i dame single og damedouble. Og de dygtige piger gjorde det. Stor ros til Sophia Grundtvig som vandt stort i 1. set for derefter at komme bagud i 2. set men da det så vanskeligst ud kom hun stærkt igen og vandt 2. set og dermed kampen.

Så manglede vi én sejr, kunne Mette og Sara vinde igen som de havde gjort 24 timer forinden? Igen blev det en spændende og tæt kamp før de hev sejren i land over et godt par (Julie Finne-Ipsen og Mai Surrow) med de tætte cifre 26-24 i andet sæt, og den samlede sejr på 5-3 var en kendsgerning.

Når det er så tætte resultater af de enkelte kampe er enhver sejr selvfølgelig vigtig. Men rækkefølgen i afviklingen af de enkelte kampe betød at netop Mette og Sara vandt de afgørende kampe i både semi og finalen, og hvor var det skønt at se de to piger holde hovederne kolde, bevare troen og have mere is i maven end modstanderne. Imponerende. Og tak til hele holdet, træneren Joachim Fischer (som havde sat sig selv af til gavn for helheden) PK med mange flere som i den grad har sat SIF på badmintonkortet igen.

Og til sidst et lille kuriosum. Det er velkendt at vinderholdet modtager DM medaljer, men det er første gang at Victor – som jo har vundet rigtig meget – vinder DM i hold-badminton. Tillykke med det og flot du stillede op.
 

OL/24/6/2021
 


Badmintonligaen 2019-2020

 
TILLYKKE!!! Skovshoved Badminton vandt DM-guld 2020 !!!!

Finalen blev vundet med 5-1 over Værløse efter en snæver semifinalesejr dagen før på 5-4 over Solrød, som vandt bronzekampen over Højbjerg.
Se finalens kampresultater her

Guld til SIF Badminton i holdturneringen 2019/20

SIF Badminton og Værløse mødtes i finalen efter et spændende forløb. De to hold blev henholdsvis 5 og 6 i grundspillet og kom begge til nyskabelsen, Final Four p.g.a. afbud fra nr. 1 og 2, Greve og Vendsyssel, som forventede ikke at kunne få alle deres udlændinge til landet grundet Corona restriktioner, og derfor meldte afbud.

Men begge hold takkede på fornemste vis for muligheden for at være med i Final Four, og SIF og Værløse måtte bruge godt fire timers badminton fredag den 19/6 før Solrød og Højbjerg var besejret med allermindste margin 5-4.

I grundspillet havde SIF på hjemmebane slået finale modstanderen, Værløse med hele 7-2, men nu skulle kampen afgøres på neutral bane i Brøndby hallen, og på forhånd synes den meget lige, men alligevel sejrede SIF så stort som 5-1.

Det danske holdmesterskab er det tredje i nyere tid, og det 6. i alt til Skovshoved. De tre første var i 1960-erne og så igen i 2016/17, 2017/18 og nu i 2019/20.

Flot af spillere og træner, og sejren markerede en afslutning med PK perioden, idet PK nu ophører som træner og afløses af Joachim Fischer.

I kan få flere detaljer på SIF badmintons hjemmeside.

Bronze medaljerne blev vundet af Solrød, mens Højbjerg blev nr. 4.

Ole Larsen /20/06/20  


 

 
ARKIV:
 
Claudia Paredes dansk 2019-mester i DD. Stort tillykke!

Claudia Paredes, SIF & Julie Finne-Ipsen, Værløse

Claudia, 21 år,  vandt DM sammen med Julie Finne-Ipsen, Værløse, i 2 flotte sæt (21-16 og 21-17) over et 3/4 seedet par og efter sejr i semifinalen over turneringens 2. seedede par og i kvartfinalen over et andet 3/4 seedet par.
I denne sæson har Claudia udelukkende spillet på SIFs 2. hold, men har i tidligere sæsoner spillet gode kampe på Skovshoveds ligahold som reserve i DD.
  

 
Badmintonligaen 2018-2019

Læs her artikel med PK fra sept. 2018 om SIF Badmintons muligheder i den nye sæson og Badmintonligaen generelt.
 


Badmintonligaens Slutspil 2017 / 2018:
 
SIF vandt GULD efter overbevisende 4-0 finalesejr over Team Skælskør/Slagelse. Flot indsats af alle doublerne.
Se kampresultater nedenfor:Skovshoved Team Skælskør-Slagelse 1 2 3 Vinder
W.O.
1. MD 21-17 21-8

1. DS Mette Poulsen Carolina Marin (EU) 21-0 21-0
 W.O.
1. HS Rasmus Gemke Marc Caljouw (EU)2. HS Emil Holst Scott Evans (EU) - -

1. DD 21-8 21-10

1. HD 21-10 21-10


DM for hold i badminton gik til Skovshoved for andet år i træk

Efter mange års tørke kom DM endelig til SIF i 2017 og sejren blev gentaget i 2018. Begge gange efter sejr over Team Skælskør/Slagelse (TSS), men hvor sejren i 2017 var kneben var der ikke samme spænding over finalekampen i 2018.

Hele sæsonen havde holdet vundet mindst 4 af de 6 kampe, der udgør en holdkamp og SIF var da også en suveræn vinder af grundspillet. Holdet består da også af en perlerække af verdensstjerner, og da Carsten Mogensen, nr. 2 i HD på verdensranglisten måtte melde afbud til finalen, blev han erstattet af reserven, Mads Pieler Kolding som var nr. 6 på verdensranglisten i HD på daværende tidspunkt. Det vidner om SIFs styrke.

For en idrætsinteresseret er det altid spændende at se verdensstjerner udfolde deres talent, og det kan man på få meters afstand i SIF ved holdkampene om DM. Har du ikke prøvet det så kom i hallen til efteråret. Næste kamp i SIF er 3. september kl. 19 mod Værløse. Du vil ikke fortryde det. Flot badminton, god atmosfære og stemning, og verdensstjerner lige foran dig. Så bliver det ikke bedre.

  PK, cheftræner Badminton     SIF's Guldhold 2018

Men Dit SIF vil gerne vide hvordan udsigterne er for sæsonen 2018/19? Så vi stillede spørgsmålet til PK, der har stået i spidsen for holdet i de seneste 6 år.

Det bliver vanskeligt, men ikke umuligt at vinde for 3. gang i træk, mener PK. Kamilla Rytter Juhl er jo i lykkelige omstændigheder og ikke til disposition, hvilket betyder at en sikker sejr i DD forvandles til et mere usikkert resultat. Endvidere har Emil Holst og Nathalie Koch Rohde trappet badmintonmæssigt ned ved at droppe forbundets elitetræning i Brøndby. Dog er begge aktive i SIFs holdtræning, så de er disponible, men formodentlig ikke helt så skarpe som hidtil.

I den anden vægtskål tæller at Rasmus Gemke er skadesfri, deltager i elitetræningen og store turneringer og i skrivende stund i VM, så det er en klart styrket udgave af Rasmus vi kan forvente i 1. HS. De øvrige spillere, der vandt hold DM, er fortsat til rådighed.

Hvem bliver de værste konkurrenter PK?

Jeg mener det bliver Solrød, Vendsyssel, og TSS som alle har fået tilgang på positioner, der truer SIF. Vi kan forvente helt jævnbyrdige kampe mod dem, og hvor vi i sidste sæson kunne føle os sikre i et eventuelt Golden sæt, kan det blive noget mere usikkert i 18/19.

Det er imidlertid min erfaring, fortsætter PK, at tilgangen til holdkampe er noget forskellig fra selv erfarne spilleres tilgang til individuelle turneringer. Det tynger på en anden måde, idet det mere er holdets/klubbens succes det drejer sig om end individets, og jeg håber og tror at vores rutine kan få betydning i de tætte opgør der kommer, så jeg tror på det, men er også realistisk omkring at det næppe bliver en gentagelse af de store sejre fra sidste sæson.

Hvad mener du om selve formatet for disse holdkampe PK?

Baggrunden for mit spørgsmål til PK er at TV2sports badmintonekspert, Jim Laugesen, der var medkommentator til DM finalen, havde en del kritiske kommentarer til det nuværende format for afvikling af holdbadminton for eliteklubberne, ikke mindst affødt af, at en småskadet Carolina Marin meldte afbud til finalen samme morgen, og det faktum at TSS ikke kunne stille med en reserve. Det var da også uheldigt for afviklingen af finalen, og det gav Jim anledning til bebrejdelser om ”købehold” og betragtninger om at formatet bør ændres til noget, der lød som tidligere tider, hvor en holdkamp bestod af 13-15 individuelle kampe og alle spillere spillede to kampe i hver sin kategori. Dengang varede holdkampe 3-5 timer, hvilket blev betragtet som publikumsuvenligt og uegnet til TV.  

Derfor blev det nuværende format, med 6 kampe, 2 i HS og 1 i de øvrige kategorier og hver spiller spiller én kamp, udviklet. Holdkampens varighed er 1,5-2,5 timer. Når resultatet ender 3-3, afgøres holdkampen i (et) Golden sæt.

PK er stort set tilfreds med formatet. Det er publikumsvenligt og fænger fint i TV og ønsker man flere unge/børnetilskuere, kunne man jo overveje at begynde holdkampen kl. 18 i stedet for 19, så sengetiden overholdes. PK vil bestemt modsætte sig at gå tilbage til tidligere tiders format, men synes, at finalen måske kunne afvikles lidt festligere end en hverdagsaften i Frederiksberghallen tillader.

PK kunne i øvrigt oplyse, at de nuværende 10 hold i Elitedivisionen fra 2019/20 reduceres til 8 hold, hvilket han er positiv overfor.  

OL/10/08/18


Semifinale:
SIF vandt efter nogle tætte 1. sæt sikkert 4-0 over Højbjerg i Aarhus tirsdag den 3. april. 
SIF vandt returkampen i Skovshoved med 3-1 og er dermed i Finalen. Tillykke!!

Se holdopstillinger / kampresultater her.


Joachim Fischer er tilbage efter sin skade og vandt MD sammen med Christinna.
 

 

Badmintonligaen 2016 - 2017


SIFs Guldhold 2016-17: Fra venstre forrest: Kamilla Rytter Juhl, Claudia Paredes, Julie Ryttov, Natalia Koch Rohde, Christinna Pedersen, bagerst står fra venstre Joachim Fischer, Emil Holst, Rasmus Gemke, Christian Lind, Mads Conrad Pedersen, Carsten Mogensen.
 

 

Guldmedaljer overrækkes af Gentoftes borgmester Hans Toft.
 
Reportage fra finalekampen:

Skovshoved vinder Guldkampen efter vildt comeback!

04-05-2017 17:30 |  Badminton.dk |  Stine Greve

Aftenens Guldkamp mellem Team Skælskør-Slagelse og Skovshoved blev et sandt drama! Efter uafgjort 3-3 skulle det hele afgøres i Golden Set, og her var Skovshoved stærkest. 


Det holdt hårdt for Skovshoved, da det her til aften endelig lykkedes dem at vinde en finale i Badmintonligaen. Der skulle et Golden Set til, før guldet var en realitet, og for Skovshovedpigen Natalia Koch Rohde, som er datter af Skovshoveds træner Henrik Rohde, var den afgørelse næsten ikke til at holde ud.


- Det er jo forfærdeligt, men samtidig mega fedt at sidde ude bagved og se på, at det hele bliver afgjort i Golden Set. Det er jo de her oplevelser, man spiller efter at få lov til at være med i. Det var pinefuldt, men mega fedt, siger Natalia Koch Rohde og fortsætter.


- Det betyder rigtig meget, at vi endelig vinder denne her titel, og det er også derfor, at der er så meget nervøsitet. I form af, at det er min far, der er træner, så betyder det her rigtig rigtig meget for mig, også på hjemmefronten. Det er nok også derfor, jeg ligner en, der næsten ikke kan være i mig selv, og derfor, jeg har let til tåre nu, siger et tydeligt rørt, men lykkelig, Natalia Koch Rohde.


Inden det kom så vidt som til et Golden Set, havde Skovshoved først bragt sig foran 1-0, da Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen, ikke overraskende, slog Selena Piek/Josephine Van Zaane 21-5, 21-12. 


Derfra tog Team Skælskør-Slagelse dog over. Først udlignede Hans-Kristian Solberg Vittinghus til 1-1 med sejr på 21-10, 21-15. Dernæst kom TSS først på 2-1, da Scott Evans/Line Kjærsfeldt slog Joachim Fischer/Julie Ryttov 21-11, 21-19, og efterfølgende blev det også 3-1 i form af en sejr på 21-13, 21-12 til Mette Poulsen over Natalia Koch Rohde i damesingle.


Dermed var Skovshoved for alvor under pres, for blot en enkelt sejr mere til TSS ville sende guldet til Skælskør. Da Rasmus Gemke tabte første sæt i anden herresingle 15-21 til Joachim Persson, så det for alvor sort ud for Skovshoved, men så igangsatte de er comeback af dimensioner.


Gemke fik vendt kampen og vandt de to efterfølgende sæt overbevisende 21-3, 21-12 og reducerede til 2-3. På banen ved siden af udspillede der sig et drama i herredouble. Skulle det blive 4-2 og dermed guld til TSS eller skulle det blive 3-3 og Golden Set?


Anders Skaarup/Kim Astrup vandt første sæt 21-17 over Mads Conrad/Carsten Mogensen, og dermed kunne TSS endnu en gang nærmest dufte guldet. Conrad/Mogensen kom dog godt igen i andet og tredje sæt. Med 21-18, 21-17 sendte de Guldkampen ud i et altafgørende Golden Set.


Valget af kategori faldt på mixed double, hvor Skovshoved, ikke overraskende, stillede med Joachim Fischer/Christinna Pedersen, mens TSS havde valgt Anders Skaarup/Line Kjærsfeldt. 


Efter en jævnbyrdig start gik Fischer/Pedersen til ophold foran 11-10, men efter opholdet trak de to favoritter fra. Bagud 10-15 pustede Skaarup/Kjærsfeldt lidt liv i drømmen igen, da de kom på 12-15. Det blev til 15-17 og 16-18, men tættere på kom de aldrig.


Efter et nervepirrende drama fuldendte Fischer/Pedersen comebacket og spillede guldet til Skovshoved for første gang i 48 år med en sejr på 21-17. Efterfølgende var der også lettelse og glæde at spore hos den ene af de to Golden Set-vindere.


- Da den sidste bold kommer i gulvet, og vi kan se, at guldet det bliver vores, der er det jo en gigantisk forløsning. Det er en svær kamp, for der er så meget nerve og så meget spænding i sådan et Golden Set. Vi havde snakket om på forhånd, at vi ikke måtte sætte os selv under et støre pres og bare forvente, at vi bare rendte af sted og fik føringen med det sammen, så vi forsøgte at være cool, siger Christinna Pedersen og fortsætter.


- Hele opbakningen i Skovshoved, den er bare er unik, der er ikke en finger at sætte på vores optakt, og folk har virkelig gjort et godt stykke arbejde oppe i Skovshoved. Der var ikke noget jeg hellere ville, end at hjælpe Skovshoved med at få denne her guldmedalje, slår en glad Christinna Pedersen fast.

Stort tillykke med guldet til Skovshoved. Sikke et drama vi fik i Frederiksberg-hallerne her til aften.
 

Badmintonligaen 2015 / 2016


Ligaholdet 2015/16: Fra venstre: Emil Holst, Stefan Andersen, Mads Conrad-Petersen,
Rasmus Gemke, Joachim Fischer, Christian Lind, Carsten Mogensen, Christinna Pedersen,
Anne Skelbæk, Tine Baun, Natalia Koch Rohde, Kamilla Rytter Juhl.


Finalen (Guldkampen) 2015/16 bliver aldrig spillet.

 Læs den fælles pressemeddelelse udsendt den 6. april 2016.

Finalen blev aflyst efter at Team Skælskør/Slagelse har protesteret mod at Christinna Pedersen deltager på Skovshoveds hold. Læs baggrunden for situationen i den pressemeddelelse som Badminton Danmark udsendte tirsdag aften den 22.3. efter et møde mellem Badminton forbundet og de to involverede klubber.

Som det fremgår af pressemeddelelsen står Team Skælskør/Slagelse alene med deres synspunkt. Såvel Badminton Danmark som alle de øvrige ligaklubber ser ikke noget problem i at Christinna Pedersen deltager. Det er virkelig en trist situation for alle spillere, sponsorer, tilskuere og andre omkring holdene.

Læs den informationsmeddelelse som Skovshoved Badminton har udsendt den 24.3. i anledning af aflysningen af finalen.

Pressemeddelelse fra Badminton Danmark:

22-03-2016 19:23 |  Badminton.dk |  Badminton Danmark

Badmintonligaens finale, Guldkampen, der skulle være spillet på torsdag den 24. marts, er aflyst.

På baggrund af et møde her til aften mellem Badminton Danmark, Skovshoved og Team Skælskør-Slagelse, med udgangspunkt i den af TSS nedlagte protest mod Skovshoveds brug af Christinna Pedersen i Guldkampen, har det desværre ikke vist sig muligt at finde en løsning, der sikrer en afvikling af kampen på et sportsligt forsvarligt niveau. 

Derfor har Badminton Danmark her til aften besluttet at aflyse Guldkampen. Badminton Danmark kan ikke forsvare at gennemføre kampen på det nuværende sportslige niveau, hverken af hensyn til TV, tilskuere og badmintonsportens generelle omdømme.

Hele forhistorien tager udgangspunkt i en formulering i det nuværende Badmintonliga-reglement, hvor spillerne som udgangspunkt kun må deltage i én udenlandsk klubturnering udenfor Europa, hvis de i forvejen repræsenterer en dansk klub i Danmarksturneringen. 

Under forhandlinger med Spillerforening i efteråret, blev det klart, at reglen var i strid med den Kollektive Spilleraftale, hvorfor Badminton Danmarks hovedbestyrelse besluttede at igangsætte et arbejde med at få reglen revideret. Ændringen af reglen blev besluttet på hovedbestyrelsens møde søndag, den 13. marts.

Sideløbende blev Badminton Danmark af Danske Elitesportsudøveres Forening, DEF-Sport, en afdeling af Spillerforeningen, kontaktet med krav om, at Christinna Pedersen var berettiget til at deltage i en klubturnering i Indien, og at man i givet fald, hvis ikke Badminton Danmark kunne bekræfte denne deltagelse, ville fremsende erstatningskrav på min. 50.000 USD, svarende til det forventet indtægtstab. Christinna havde allerede på dette tidspunkt deltaget i én tilsvarende turnering i Malaysia.

Badminton Danmark  meddelte efterfølgende Christinna, DEF-Sport samt Skovshoved, både mundtligt og skriftligt, at man var i gang med at revidere reglementet og derfor ikke ville stille hindringer i vejen for Christinnas deltagelse i den indiske turneringer. Det blev samtidigt gentagene gange oplyst, at Badminton Danmark ikke kunne garantere, at andre af ligaklubberne ikke ville nedlægge en protest. 

På den baggrund valgte Skovshoved at skrive rundt til de ni andre ligaklubber med en forespørgsel om, hvorvidt de ville nedlægge forbud mod Christinnas deltagelse. De otte klubber svarede positivt tilbage, at de ikke anså det for et problem, kun TSS svarede, at man ikke ville tage stilling til spørgsmålet. 

Sportschef i TSS, Steen S. Pedersen, har dog telefonisk i flere omgange overfor både Christinna samt ansatte i Badminton Danmark givet udtryk for, at han ikke havde problemer med Christinnas deltagelse i Indien samt, at han i øvrigt også anså reglen for uheldig og fejlplaceret. Et  mundtligt tilsagn Steen S. Pedersen efterfølgende er løbet fra, så sent som her til aften.

TSS har gennem de sidste par måneder forsøgt at få andre til at rejse sagen, men først i går mandag, da holdopstillingerne til Guldkampen blev udvekslet, valgte TSS selv at nedlægge en protest.

Forhandlingerne mellem parterne her til aften har ikke kunne bringe en sportslig forsvarlig løsning på bordet, som alle kunne bakke op omkring, hvorfor Badminton Danmark desværre ser sig nødsaget til at aflyse kampen på torsdag.

Badminton Danmark beklager oprigtigt denne udvikling overfor sine mange trofaste fans, tilskuere samt ikke mindst sine mange medlemmer.

For yderligere kommentarer kontakt venligst Badminton Danmarks formand, René Toft, eller direktør, Bo Jensen.

 

Badmintonligaen 2014 / 2015


Ligaholdet 2014-2015.
Fra venstre bagerste række: Mathias Mundbjerg, Christian Lind Thomsen, Mads Conrad-Petersen, Jan Ø. Jørgensen, Carsten Mogensen, Joachim Fischer. Forreste række: Jonas Glyager, Anne Skelbæk, Emelie Fabbeke, Julie Houmann, Tine Baun og Natalia Koch Rohde.


SIF vandt igen sølv i Badmintonligaen 2014-2015

SØLVKAMP: Skovshoved tabte finalen den 23.4. mod Greve 2-4. Tillykke med sølvet!
Læs reportage fra finalekampen her.

Se foromtale af kampen der kom til at holde stik.

Finalens kampresultater:

Kamprækkefølge: HD, DS, DD, MD, 1.HS og 2.HS.
Resultat 2-4

Skovshoved Greve 1 2 3 4 5
1. MD 11 - 6 10 - 12 11 - 6 11 - 3

1. DS 4 - 11 11 - 7 4 - 11 2 - 11

1. HS 11 - 6 7 - 11 11 - 8 9 - 11 9 - 11
2. HS 8 - 11 7 - 11 12 - 10 7 - 11

1. DD 10 - 12 5 - 11 6 - 11


1. HD 11 - 6 11 - 7 11 - 3

SIF vandt igen sølv i Badmintonligaen 2013-2014

Den 15. april 2014 i Frederiksberg Hallerne
blev ikke lykkens dag for SIF, som i en tæt og velspillet finale blev slået 4-2 af Team Skælskør/Slagelse. Men cifrene lyver lidt. Kampen var meget tættere. I 3 af kampene, som SIF taber, afgøres kampen over 3 sæt med marginaler på 2 og 3.

Læs reportage fra finalekampen.
       
                 
Et support skilt - det lykkedes så ikke lige denne gang.        Sølvholdet 2014.
 
Se SIFs
resultater i Grundspil og Slutspil, semifinale og finale.Guldkampen 18. april 2013 i Farum Arena.

Skovshoved tabte ligafinalen 3-4 mod Team Skælskør/Slagelse efter en spændende og velspillet finale, som først blev afgjort i Golden set. 


Film med forberedelser til Guldkampen og lidt fra kampen (redigeret af Mattias Elvers).
   
   

   

Sølv holdet 2013                                                Carsten M. og Mads Conrad i flot HD

 
Finalens kampresultater:


Skovshoved Team Skælskør-Slagelse 1 2 3
1. MD 19 - 21 21 - 17 11 - 21
1. DS 21 - 16 19 - 21 20 - 22
1. HS 22 - 20 21 - 12

2. HS 17 - 21 13 - 21

1. DD 19 - 21 21 - 18 21 - 16
1. HD 22 - 20 21 - 14


Golden Set
MD
11 - 21

 
Semifinalen mod Vendsyssel

Badmintonligaen

2014-2015 Regelsæt kopieret fra www.BadmintonDanmark.dk :
 

§ 12 Medaljeslutspillet

stk. 1 Medaljeslutspillet omfatter de 8øverst placerede hold fra grundspillet.


Stk. 2 Kvartfinaler

Med baggrund i holdenes placering igrundspillet afvikles kvartfinaler

således:

Nr. 1-4 vælger efter tur en modstanderblandt nr. 5-8.

Holdene spiller to kvartfinaler modhinanden, og det lavest placerede

hold i grundspillet starter på hjemmebane.

De samlede vindere af de fire kvartfinalergår videre til semifinalerne,

mens taberne er færdige for sæsonen.


Stk. 3 Semifinaler

De to øverst placerede hold fragrundspillet, der har kvalificeret sig til

semifinalerne, vælger modstander blandt deto tilbageværende hold.

Det øverst placerede hold vælger først.

Holdene spiller to semifinaler modhinanden, og det lavest placerede

hold i grundspillet starter på hjemmebane.

De samlede vindere af de to semifinaler gårvidere til Guldmatchen,

mens de to tabere går videre tilBronzematchen.


Stk. 4 Guldmatchen.

Afvikles med én match på neutral bane.Matchen arrangeres af BD jf.

§ 21 stk. 6.

 

Stk. 5 Bronzematchen.

Afvikles med én match på grundspilletshøjest placerede holds

hjemmebane.

 Sæson 2015-2016:

Skovshoved vandt semifinalen mod Greve.
SIF slog Greve 3-2 i returkampen, og vandt 4-0 i den 1. semifinalekamp i Greve.
Se kampresultaterne fra semifinalekampene under Aktuelle Nyheder nedenfor.


Skovshoved vandt sikkert kvartfinalerne mod Højbjerg.

Skovshoved
fik revanche fra sidste års finale nederlag mod Greve med en 6-0 sejr den 7. januar i Grundspillets 9. og sidste runde. På trods af 2 afbud vandt SIF sikkert alle kampe, kun Mixdoublen skulle bruge 3 sæt for at vinde.
SIF vinder dermed Grundspillet foran
Værløse, TSS og Solrød.

Skovshoved vandt topkampen i 8. runde mod Værløse den 5. januar med 4-3, fik 2 points og bevarede 1. pladsen. Der var afbud fra Natalia Koch Rohde og Mads Conrad Petersen.

SIF vandt hjemme 4-2 over Team Skælskør/Slagelse d. 15. december i 7. runde.
5 spillere nåede lige hjem efter en hård uge i Dubai, hvor SuperSeries finalerne blev afviklet, og i samme uge vandt Natalia Italian International turneringen. Så flere SIF-spillere var lidt slidte, hvilket dog kun kunne ses i et par af kampene.
Se Chr. Linds vanvittige afslutning i den sidste kamp mod TSS der gav Skovshoved 4-2 sejren.
 
Den 26. november vandt SIF 5-1 ude mod Solrød i 6. runde af Grundspillet.

Holdsejren var rimelig sikker, skønt Natalia måtte ud i 3 sæt for at vinde sin svære kamp, og hun ser således ud til at være tilbage i topform efter sine lange skadespauser.
De enkelte kampresultater kan du se under Nyheder nedenfor.


SIF vandt den 24. november hjemme 5-1 mod Odense i 5. runde af Grundspillet. 
Alle SIFs doubler vandt sikkert deres kampe, mens singlerne var mere tætte. SIF fører nu ligaen foran Team Skælskør/Slagelse og Værløse - alle 3 klubber har 12 points. Kampen var
filmet og kan ses på dreamsports.tv.
Se holdkampens enkelte resultater under Nyheder nedenfor.


Skovshoved vandt i 4. runde hjemme en sjælden sejr på 6-0 over Vendsyssel uden at tabe et eneste sæt.
Alt flaskede sig for SIF, som endda måtte spille med en reserve, idet Stefan Andersen erstattede en sygemeldt Mads Conrad-Petersen i HD. Med aftenens øvrige resultater ligger Skovshoved nu  på ligaens 2. plads efter Værløse.


-------
Skovshoved vandt 3. runde den 29. september i Aarhus mod Højbjerg med 5-1.
Se kampens enkelte resultater under Aktuelle nyheder nedenunder.
Skovshoved har nu spilet sig op på en samlet 3. plads efter de første 3 runder.
Sæson 2014-2015:

SØLVKAMP: Skovshoved tabte finalen mod Greve 2-4. Tillykke med sølvet!
Læs reportage fra finalekampen her. 
Se kampens enkelte resultater her.

------------
Skovshoved mødte Vendsyssel i Frederikshavn torsdag den 11.12. i grundspillets sidste runde. SIF vandt sikkert 6-0 hvilket var nødvendigt for at SIF kunne slutte på 3. pladsen knebent foran Greve. Se kampens resultater under Nyheder. Se reglerne for Slutspillet her .

Skovshoved vandt 4-3 over Værløse den 8. december
Det var 8. og næstsidste runde i Grundspillet. Kampen blev en gyser. Se resultaterne under Nyheder nedenfor. Rundens resultater placerer Skovshoved på en 4. plads inden sidste runde.

Team Skælskør/Slagelse - Skovshoved endte 1-5
Kampen var såmænd tæt på at skulle være afgjort i Golden Set, idet både Mix og HD blev tabt med 2 bolde i 5. sæt. Og andre kampe blev tabt i 3 sæt men med mindst mulige margen i de fleste sæt, så det var bare ikke Sifernes aften. DD med debuterende Tine Baun gav SIF den eneste sejr. Se de enkelte resultater under Nyheder nedenfor.

----------------

Skovshoved vandt over Højbjerg den 6. november.
Det blev til 3 points i 6. runde af Grundspillet. 5-1 sejren over Højbjerg ser mere komfortabel ud end den var, idet både HD og især DD blev meget tæt og først vundet efter 5 sæt. Sara Ortvang var med for 2. gang i Badmintonligaen - denne gang i DD da Emelie Fabbeke var optaget af svensk landsholdsspil. Lige inden kampen måtte Joachim Fischer melde fra og blev i HD erstattet af Stefan Andersen, som fik debut i ligaen. Se kampens enkelte resultater under Nyheder nedenfor.
--------------
 
Greve - Skovshoved

Skovshoved tabte 3-4 og må nøjes med 1 point fra kampen ude mod Greve den 3. november. Holdkampens sidste match var 2. HS, hvor Christian Lind tabte 5. sæt 8-11 til Joachim Persson. Så i stedet for 3 point til SIF skulle kampen så afgøres i Golden Set, og her vandt Joachim Persson 11-6 over Jan Ø. Jørgensen, og dermed blev det kun til 1 point til SIF i Grundspillets 5. runde. Se kampens enkelte resultater under Nyheder nedenfor.
------------------
 
Skovshoved slog Solrød Strand 4-2  hjemme den 7. oktober i 4. runde af Grundspillet.
Se kampresultater under Nyheder nedenfor. SIF bevarede 3. pladsen efter TSS og Aarhus AB.
------------------

SIF måtte starte sæsonen den 8. sept. med et knebent 3-4 nederlag til Aarhus AB.
Den nye Mix double med Julie Houmann og Joachim Fischer levede op til forventningerne ligesom HD med Carsten Mogensen og reserven Jonas Glyager.
Med afbud fra Jan Ø. stod Christian Lind i 1. HS for den 3. sejr i et særdeles svingende men tæt opgør.
I Golden Set trådte Julie Houmann ind i DD sammen med Emelie Fabbeke, men de blev slået 14-12.

 


Sæson 2013-2014:

SIF vandt igen sølv i Badmintonligaen

Den 15. april 2014 i Frederiksberg Hallerne blev ikke lykkens dag for SIF, som i en tæt og velspillet finale blev slået 4-2 af Team Skælskør/Slagelse. Men cifrene lyver lidt. Kampen var meget tættere. I 3 af kampene, som SIF taber, afgøres kampen over 3 sæt med marginaler på 2 og 3.

Læs reportage  fra finalekampen.
       
                 
Et support skilt - det lykkedes så ikke lige denne gang.        Sølvholdet 2014.

Kampens enkelte resultater:

Mixeddouble:
M. Kolding / J. Houmann 18/21 21/16 17/21
J. Fischer / B. Andersen
Damesingle:  
M. Vitcovich - Li Wenyan 13/21 10/21
1. Herresingle:  
J.Ø. Jørgensen- H-K.Vittinghus 21/14 21/17
2. Herresingle:  
C. L. Thomsen - K. Bruun 21/17 19/21 17/21
Damedouble:  
E. Lennartsson / A. Skelbæk 21/19 18/21 19/21
M. Schjøtt / M. Poulsen
Herredouble:  
M. Conrad / C. Mogensen 21/16 20/22 21/10
A. Skaarup / K. Astrup


SIF vandt semifinalen.
SIF vandt semifinalen 4-1 den 25.3. over Greve efter flere tætte kampe med rigtig gode præstationer af SIF-spillerne.
Især Mette Viscovich imponerede alle da hun vandt DS i 3 sæt, men også DD vandt overbevisende 2. sæt efter et meget tæt 1. sæt.

 
SIF havde ændret lidt på MD og HD. Mette Viscovich spillede DS da Natalia er skadet.
Kampens enkelte resultater (HD blev stoppet da sejren var i hus med Christian Linds relativt sikre sejr i 2. HS):
 

Mixeddouble: Tirsdag 19:00
C. Mogensen / J. Houmann 16/21 16/21
M. Delbo / C. Pedersen
Damesingle:  
M. Viscovich - I. A. Andersen 21/15 18/21 21/15
1. Herresingle:  
J. Ø. Jørgensen - J. Persson 21/18 21/6
2. Herresingle:  
C. L. Thomsen - P. Wacha 21/16 21/19
Damedouble:  
E. Lennartsson / A. Skelbæk 22/20 21/11
K. R. Juhl / R. S. Hansen
Herredouble:  
M. Conrad / M. Kolding (17/17)
R. Mangor / M. Elbjørn

I den anden semifinale den 20.3. vandt Team Skælskør/Slagelse over Solrød Strand med 4-3.
---------


Skovshoved vandt slutspillets Pulje A og er direkte i semifinalen,
som spilles
i SIF tirsdag den 25. marts kl. 19 mod Greve.

Slutstillingen i Pulje A efter 3 kampe:


Hold Kampe Vundne Score Point
1 Skovshoved 3 2 11-8 9
2 Team Skælskør-Slagelse 3 2 10-10 8
3 Odense OBK 3 1 9-10 4
4 Greve 3 1 9-11 4

Kvartfinaler er spillet den 18. og 20. februar. Semifinaler spilles den 20. og 25. marts.
Finalen spilles den 15. april i Frederiksberg Hallen i Sorø. Se
spilleplanen for hele slutspillet.

Se reglerne for slutspillets Pulje A og B, kvartfinaler og semifinaler
her.

Skovshoved vandt den 4. feb. ude 4-2 over Odense efter bl.a. Mathias Mundbjergs første liga sejr. Super flot! SIF vinder dermed Pulje A og går direkte til semifinalen, hvor modstanderen bliver vinderen af kvartfinale kampen mellem Greve og Aarhus Badmintonklub. 


Odense OBK Skovshoved 1 2 3
1. MD 21 - 17 13 - 21 21 - 15
1. DS 21 - 9 21 - 17

1. HS 17 - 21 10 - 21

2. HS 10 - 21 13 - 21

1. DD 16 - 21 21 - 12 13 - 21
1. HD 17 - 21 13 - 21

 

SIF tabte den 2. kamp i Pulje A mod Greve i Greve Hallen den 27.1. 
Resultatet blev 3-4 efter sejre i DD, HD og 1. HS, men to knebne nederlag over 3 sæt i DS og 2. HS, samt et særdeles tæt Golden Set gik ikke SIFs vej. Dermed blev det kun til 1 point til SIF i denne omgang.

Kampens resultater:
 


Greve Skovshoved 1 2 3
1. MD 21 - 19 21 - 13

1. DS 21 - 19 18 - 21 21 - 17
1. HS 17 - 21 17 - 21

2. HS 21 - 17 12 - 21 21 - 19
1. DD 19 - 21 17 - 21

1. HD 13 - 21 19 - 21


Golden Set
DS
22 - 20

SIF vandt den 23.1. hjemme 4-2 over TSS i den 1. kamp i slutspillets Pulje A.
Det gav 3 points og bragte - sammen med de 2 medbragte point fra Grundspillet - SIF i spidsen af Pulje A. Godt kæmpet af hele holdet!

 

Skovshoved Team Skælskør-Slagelse 1
2
3
1. MD 12 - 21 16 - 21

1. DS 21 - 19 21 - 0

1. HS 21 - 19 21 - 17

2. HS 20 - 22 21 - 12 15 - 21
1. DD 21 - 8 21 - 15

1. HD 21 - 13 21 - 16

 

Grundspillet:

Skovshoved tabte 2-4 den 19. dec. til Team Skælskør/Slagelse i 9. og sidste runde.

Til aftenens kamp havde Jan Ø. Jørgensen desværre måtte melde afbud på grund af sygdom. Det er infektionen, han fik i forbindelse med Superseries finalerne i Malaysia i sidste uge, som stadig sidder i kroppen, men heldigvis var det ikke malaria som først frygtet.
I stedet for spillede Chr. Lind 1. single mod Danmarks næstbedste, og Mathias Mundbjerg spillede en flot 2. herresingle i sin kun 2. kamp i Badmintonligaen. Men begge måtte dog indkassere nederlag og det samlede resultat betød at TSS overtog SIF's 1. plads i Grundspillet, hvorefter SIF blev nr. 2.


De enkelte kampresultater:

Skovshoved Team Skælskør-Slagelse 1 2 3  
1. MD 18 - 21 19 - 21

1. DS 21 - 15 12 - 21 13 - 21
1. HS 9 - 21 18 - 21

2. HS 17 - 21 22 - 20 16 - 21
1. DD 21 - 19 23 - 21

1. HD 21 - 17 21 - 18


 
I 8. runde af Grundspillet vandt Skovshoved ude 4-2 over Værløse d. 3. dec. 2013

Holdkampens enkelte resultater:

Værløse Skovshoved 1 2 3 Vinder W.O.
1. MD 14 - 21 11 - 21

1. DS 16 - 21 21 - 16 21 - 17
1. HS 11 - 21 21 - 15 11 - 21
2. HS 16 - 21 0 - 3
S
1. DD 21 - 14 21 - 19

1. HD 12 - 21 8 - 21


 
SIF - Vendsyssel 4-2 i 7. runde af Grundspillet.
Vendsyssel valgte den 5.12. lidt besynderligt at stille op med en herredouble, som de så alligevel ikke ville lade spille på grund af en tidligere Holdturneringsudvalgs-afgørelse om, at de bedømte Vendsyssel til at have 4 udlændinge med på deres hold, hvilket ikke er tilladt. Publikum gik dermed glip af at se herredouble kampen, som SIF så vandt uden kamp.  Efter Grundspillets 7. runde fører Skovshoved dermed stadig Badmintonligaen.

Kampens resultater:


Skovshoved Vendsyssel 1 2 3
1. MD 21 - 4 21 - 12

1. DS Mette Viscovich Karina Jørgensen 10 - 21 22 - 24

1. HS Jan Ø. Jørgensen Eric Pang (udl.) 21 - 10 21 - 10

2. HS Christian Lind Thomsen Peter Mikkelsen 21 - 15 21 - 15

1. DD 22 - 20 18 - 21 10 - 21
1. HD


S

________________________________________________________________

Skovshoved vandt 4-2 hjemme torsdag den 7. november over Gentofte Badmintonklub i 6. runde af Badmintonligaens Grundspil og fastholder dermed 1. pladsen i turneringen.

Holdkampens resultater:

Skovshoved Gentofte 1 2

1. MD 21 - 11 21 - 17

1. DS 12 - 21 7 - 21

1. HS 21 - 5 21 - 7

2. HS 21 - 14 21 - 16

1. DD 14 - 21 10 - 21

1. HD 21 - 16 21 - 12

_____________________________________________________________

Skovshoved vandt 5-1 i ligaens 5. runde mod Aarhus Badmintonklub den 5. november i Aarhus.
Claudia Paredes debuterede i Badmintonligaen med en flot indsats trods et knebent nederlag i DS.

Holdkampens resultater:Aarhus AB Skovshoved 1 2  3
1. MD 19 - 21 21 - 18 15 - 21
1. DS 21 - 18 21 - 18

1. HS 18 - 21 15 - 21

2. HS 16 - 21 16 - 21

1. DD 12 - 21 13 - 21

1. HD 21 - 23 11 - 21


_______________________________________________________________


Skovshoved vandt i en gyser hjemme 4-2 over Odense den 8. oktober i 4. runde af Grundspillet. Mathias Mundbjerg debuterede for SIF idet Jan Ø. Jørgensen havde meldt afbud. Carsten Mogensen var tilbage i herredouble og Mads P. Kolding i Mixdouble. Tillykke til pigerne der alle vandt deres kampe!

Matchens enkelte resultater:
 


Skovshoved Odense OBK 1 2 3
1. MD 21 - 17 21 - 9

1. DS 21 - 17 18 - 21 21 - 19
1. HS 15 - 21 21 - 12 16 - 21
2. HS 15 - 21 9 - 21

1. DD 21 - 13 18 - 21 21 - 18
1. HD 21 - 14 21 - 11
__________________________________________________________________

Skovshoved vandt en komfortabel 5-1 sejr ude mod Højbjerg torsdag den 26. sept. i 3. runde af Grundspillet.

Kampens enkelte resultater:

Mixeddouble: Torsdag 19:00
M. Bødskov / L. T. Sørensen 18/21 11/21
C. Mogensen / J. Houmann
Damesingle:
M. Chan - N. K. Rohde 21/13 18/21 21/17
1. Herresingle:
J. Lund - J. Ø. Jørgensen 16/21 11/21
2. Herresingle:
M. Brødbæk - C. L. Thomsen 17/21 21/16 19/21
Damedouble
N. Vestergaard / L. Nørgaard 19/21 10/21
E. Lennartsson / A. Skelbæk
Herredouble:
J. Staael / M. Faaborg 12/21 7/21
M. Conrad / M. Kolding

 
Skovshoved slog den 24.9. Greve 4-2 i 2. runde af ligaens Grundspil
.

Der var et  par meget tætte 3-sæts kampe som faldt ud til hver side - men som altså kunne have ændret det samlede resultat -, så der var spænding til det sidste. 
Kampens enkelte resultater:

Skovshoved Greve 1 2 3
1. MD 21 - 18 13 - 21 21 - 19
1. DS 21 - 18 21 - 15

1. HS 21 - 15 21 - 9

2. HS 21 - 9 21 - 14

1. DD 17 - 21 17 - 21

1. HD 21 - 17 20 - 22 19 - 21

----------


SIF vandt 5-1 i Solrød i 1. runde af Grundspillet

Skovshoved vandt den 3. september en sikker 5-1 sejr over Solrød Strand i 1. runde af Badmintonligaens Grundspil. Svenske Emilie Lennartsson debuterede på SIFs hold med sejr i damedouble sammen med Anne Skelbæk.

De enkelte resultater fra kampen Solrød Str. - Skovshoved:
  
Mixeddouble: T. Christiansen / J. Christiansen - M. Kolding / J. Houmann 17/21 15/21
Damesingle: S-M. Jensen - M. Viscovich 21/17 21/9
1. Herresingle: E. Holst - J. Ø. Jørgensen
16/21 17/21
2. Herresingle: J. Nilsson - C. L. Thomsen
11/21 17/21
Damedouble: M. Helsbøl / L. Grebak - A. Skelbæk / E. Lennartsson 17/21 
21/14 18/21
Herredouble: N. Nøhr / M. Pedersen - M. Conrad / C. Mogensen 21/23 17/21
 
-----------------
 
Skovshoved Badminton | Krøyersvej 5 A , 2930 Klampenborg | +45 39 45 01 80 | skovser@skovser.dk