Claudia Paredes dansk 2019-mester i DD. Stort tillykke!

Claudia Paredes, SIF & Julie Finne-Ipsen, Værløse

Claudia, 21 år,  vandt DM sammen med Julie Finne-Ipsen, Værløse, i 2 flotte sæt (21-16 og 21-17) over et 3/4 seedet par og efter sejr i semifinalen over turneringens 2. seedet par og i kvartfinalen over et andet 3/4 seedet par.
I denne sæson har Claudia udelukkende spillet på SIFs 2. hold, men har i tidligere sæsoner spillet gode kampe på Skovshoveds ligahold som reserve i DD.
1. holdet spiller i Badmintonligaen.

Program/resultater/stilling:    Klik her      
Holdleder:  Sanne Elvang, tlf. 2012 1090
 Anne Bjerre Schmidt
Træner:  Henrik PK Rohde
 
Se den samlede turneringsplan  for Badmintonligaens Grundspil. 
 
Læs her artikel med PK om SIF Badmintons muligheder i den nye sæson og Badmintonligaen generelt.
 

 

Badmintonligaen 2018-2019

Læs her artikel med PK fra sept. 2018 om SIF Badmintons muligheder i den nye sæson og Badmintonligaen generelt.
 


Badmintonligaens Slutspil 2017 / 2018:
 
SIF vandt GULD efter overbevisende 4-0 finalesejr over Team Skælskør/Slagelse. Flot indsats af alle doublerne.
Se kampresultater nedenfor:Skovshoved Team Skælskør-Slagelse 1 2 3 Vinder
W.O.
1. MD 21-17 21-8

1. DS Mette Poulsen Carolina Marin (EU) 21-0 21-0
 W.O.
1. HS Rasmus Gemke Marc Caljouw (EU)2. HS Emil Holst Scott Evans (EU) - -

1. DD 21-8 21-10

1. HD 21-10 21-10


DM for hold i badminton gik til Skovshoved for andet år i træk

Efter mange års tørke kom DM endelig til SIF i 2017 og sejren blev gentaget i 2018. Begge gange efter sejr over Team Skælskør/Slagelse (TSS), men hvor sejren i 2017 var kneben var der ikke samme spænding over finalekampen i 2018.

Hele sæsonen havde holdet vundet mindst 4 af de 6 kampe, der udgør en holdkamp og SIF var da også en suveræn vinder af grundspillet. Holdet består da også af en perlerække af verdensstjerner, og da Carsten Mogensen, nr. 2 i HD på verdensranglisten måtte melde afbud til finalen, blev han erstattet af reserven, Mads Pieler Kolding som var nr. 6 på verdensranglisten i HD på daværende tidspunkt. Det vidner om SIFs styrke.

For en idrætsinteresseret er det altid spændende at se verdensstjerner udfolde deres talent, og det kan man på få meters afstand i SIF ved holdkampene om DM. Har du ikke prøvet det så kom i hallen til efteråret. Næste kamp i SIF er 3. september kl. 19 mod Værløse. Du vil ikke fortryde det. Flot badminton, god atmosfære og stemning, og verdensstjerner lige foran dig. Så bliver det ikke bedre.

  PK, cheftræner Badminton     SIF's Guldhold 2018

Men Dit SIF vil gerne vide hvordan udsigterne er for sæsonen 2018/19? Så vi stillede spørgsmålet til PK, der har stået i spidsen for holdet i de seneste 6 år.

Det bliver vanskeligt, men ikke umuligt at vinde for 3. gang i træk, mener PK. Kamilla Rytter Juhl er jo i lykkelige omstændigheder og ikke til disposition, hvilket betyder at en sikker sejr i DD forvandles til et mere usikkert resultat. Endvidere har Emil Holst og Nathalie Koch Rohde trappet badmintonmæssigt ned ved at droppe forbundets elitetræning i Brøndby. Dog er begge aktive i SIFs holdtræning, så de er disponible, men formodentlig ikke helt så skarpe som hidtil.

I den anden vægtskål tæller at Rasmus Gemke er skadesfri, deltager i elitetræningen og store turneringer og i skrivende stund i VM, så det er en klart styrket udgave af Rasmus vi kan forvente i 1. HS. De øvrige spillere, der vandt hold DM, er fortsat til rådighed.

Hvem bliver de værste konkurrenter PK?

Jeg mener det bliver Solrød, Vendsyssel, og TSS som alle har fået tilgang på positioner, der truer SIF. Vi kan forvente helt jævnbyrdige kampe mod dem, og hvor vi i sidste sæson kunne føle os sikre i et eventuelt Golden sæt, kan det blive noget mere usikkert i 18/19.

Det er imidlertid min erfaring, fortsætter PK, at tilgangen til holdkampe er noget forskellig fra selv erfarne spilleres tilgang til individuelle turneringer. Det tynger på en anden måde, idet det mere er holdets/klubbens succes det drejer sig om end individets, og jeg håber og tror at vores rutine kan få betydning i de tætte opgør der kommer, så jeg tror på det, men er også realistisk omkring at det næppe bliver en gentagelse af de store sejre fra sidste sæson.

Hvad mener du om selve formatet for disse holdkampe PK?

Baggrunden for mit spørgsmål til PK er at TV2sports badmintonekspert, Jim Laugesen, der var medkommentator til DM finalen, havde en del kritiske kommentarer til det nuværende format for afvikling af holdbadminton for eliteklubberne, ikke mindst affødt af, at en småskadet Carolina Marin meldte afbud til finalen samme morgen, og det faktum at TSS ikke kunne stille med en reserve. Det var da også uheldigt for afviklingen af finalen, og det gav Jim anledning til bebrejdelser om ”købehold” og betragtninger om at formatet bør ændres til noget, der lød som tidligere tider, hvor en holdkamp bestod af 13-15 individuelle kampe og alle spillere spillede to kampe i hver sin kategori. Dengang varede holdkampe 3-5 timer, hvilket blev betragtet som publikumsuvenligt og uegnet til TV.  

Derfor blev det nuværende format, med 6 kampe, 2 i HS og 1 i de øvrige kategorier og hver spiller spiller én kamp, udviklet. Holdkampens varighed er 1,5-2,5 timer. Når resultatet ender 3-3, afgøres holdkampen i (et) Golden sæt.

PK er stort set tilfreds med formatet. Det er publikumsvenligt og fænger fint i TV og ønsker man flere unge/børnetilskuere, kunne man jo overveje at begynde holdkampen kl. 18 i stedet for 19, så sengetiden overholdes. PK vil bestemt modsætte sig at gå tilbage til tidligere tiders format, men synes, at finalen måske kunne afvikles lidt festligere end en hverdagsaften i Frederiksberghallen tillader.

PK kunne i øvrigt oplyse, at de nuværende 10 hold i Elitedivisionen fra 2019/20 reduceres til 8 hold, hvilket han er positiv overfor.  

OL/10/08/18


Semifinale:
SIF vandt efter nogle tætte 1. sæt sikkert 4-0 over Højbjerg i Aarhus tirsdag den 3. april. 
SIF vandt returkampen i Skovshoved med 3-1 og er dermed i Finalen. Tillykke!!

Se holdopstillinger / kampresultater her.


Joachim Fischer er tilbage efter sin skade og vandt MD sammen med Christinna.
 

 

Badmintonligaen 2016 - 2017


SIFs Guldhold 2016-17: Fra venstre forrest: Kamilla Rytter Juhl, Claudia Paredes, Julie Ryttov, Natalia Koch Rohde, Christinna Pedersen, bagerst står fra venstre Joachim Fischer, Emil Holst, Rasmus Gemke, Christian Lind, Mads Conrad Pedersen, Carsten Mogensen.
 

 

Guldmedaljer overrækkes af Gentoftes borgmester Hans Toft.
 
Reportage fra finalekampen:

Skovshoved vinder Guldkampen efter vildt comeback!

04-05-2017 17:30 |  Badminton.dk |  Stine Greve

Aftenens Guldkamp mellem Team Skælskør-Slagelse og Skovshoved blev et sandt drama! Efter uafgjort 3-3 skulle det hele afgøres i Golden Set, og her var Skovshoved stærkest. 


Det holdt hårdt for Skovshoved, da det her til aften endelig lykkedes dem at vinde en finale i Badmintonligaen. Der skulle et Golden Set til, før guldet var en realitet, og for Skovshovedpigen Natalia Koch Rohde, som er datter af Skovshoveds træner Henrik Rohde, var den afgørelse næsten ikke til at holde ud.


- Det er jo forfærdeligt, men samtidig mega fedt at sidde ude bagved og se på, at det hele bliver afgjort i Golden Set. Det er jo de her oplevelser, man spiller efter at få lov til at være med i. Det var pinefuldt, men mega fedt, siger Natalia Koch Rohde og fortsætter.


- Det betyder rigtig meget, at vi endelig vinder denne her titel, og det er også derfor, at der er så meget nervøsitet. I form af, at det er min far, der er træner, så betyder det her rigtig rigtig meget for mig, også på hjemmefronten. Det er nok også derfor, jeg ligner en, der næsten ikke kan være i mig selv, og derfor, jeg har let til tåre nu, siger et tydeligt rørt, men lykkelig, Natalia Koch Rohde.


Inden det kom så vidt som til et Golden Set, havde Skovshoved først bragt sig foran 1-0, da Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen, ikke overraskende, slog Selena Piek/Josephine Van Zaane 21-5, 21-12. 


Derfra tog Team Skælskør-Slagelse dog over. Først udlignede Hans-Kristian Solberg Vittinghus til 1-1 med sejr på 21-10, 21-15. Dernæst kom TSS først på 2-1, da Scott Evans/Line Kjærsfeldt slog Joachim Fischer/Julie Ryttov 21-11, 21-19, og efterfølgende blev det også 3-1 i form af en sejr på 21-13, 21-12 til Mette Poulsen over Natalia Koch Rohde i damesingle.


Dermed var Skovshoved for alvor under pres, for blot en enkelt sejr mere til TSS ville sende guldet til Skælskør. Da Rasmus Gemke tabte første sæt i anden herresingle 15-21 til Joachim Persson, så det for alvor sort ud for Skovshoved, men så igangsatte de er comeback af dimensioner.


Gemke fik vendt kampen og vandt de to efterfølgende sæt overbevisende 21-3, 21-12 og reducerede til 2-3. På banen ved siden af udspillede der sig et drama i herredouble. Skulle det blive 4-2 og dermed guld til TSS eller skulle det blive 3-3 og Golden Set?


Anders Skaarup/Kim Astrup vandt første sæt 21-17 over Mads Conrad/Carsten Mogensen, og dermed kunne TSS endnu en gang nærmest dufte guldet. Conrad/Mogensen kom dog godt igen i andet og tredje sæt. Med 21-18, 21-17 sendte de Guldkampen ud i et altafgørende Golden Set.


Valget af kategori faldt på mixed double, hvor Skovshoved, ikke overraskende, stillede med Joachim Fischer/Christinna Pedersen, mens TSS havde valgt Anders Skaarup/Line Kjærsfeldt. 


Efter en jævnbyrdig start gik Fischer/Pedersen til ophold foran 11-10, men efter opholdet trak de to favoritter fra. Bagud 10-15 pustede Skaarup/Kjærsfeldt lidt liv i drømmen igen, da de kom på 12-15. Det blev til 15-17 og 16-18, men tættere på kom de aldrig.


Efter et nervepirrende drama fuldendte Fischer/Pedersen comebacket og spillede guldet til Skovshoved for første gang i 48 år med en sejr på 21-17. Efterfølgende var der også lettelse og glæde at spore hos den ene af de to Golden Set-vindere.


- Da den sidste bold kommer i gulvet, og vi kan se, at guldet det bliver vores, der er det jo en gigantisk forløsning. Det er en svær kamp, for der er så meget nerve og så meget spænding i sådan et Golden Set. Vi havde snakket om på forhånd, at vi ikke måtte sætte os selv under et støre pres og bare forvente, at vi bare rendte af sted og fik føringen med det sammen, så vi forsøgte at være cool, siger Christinna Pedersen og fortsætter.


- Hele opbakningen i Skovshoved, den er bare er unik, der er ikke en finger at sætte på vores optakt, og folk har virkelig gjort et godt stykke arbejde oppe i Skovshoved. Der var ikke noget jeg hellere ville, end at hjælpe Skovshoved med at få denne her guldmedalje, slår en glad Christinna Pedersen fast.

Stort tillykke med guldet til Skovshoved. Sikke et drama vi fik i Frederiksberg-hallerne her til aften.
 

Badmintonligaen 2015 / 2016


Ligaholdet 2015/16: Fra venstre: Emil Holst, Stefan Andersen, Mads Conrad-Petersen,
Rasmus Gemke, Joachim Fischer, Christian Lind, Carsten Mogensen, Christinna Pedersen,
Anne Skelbæk, Tine Baun, Natalia Koch Rohde, Kamilla Rytter Juhl.


Finalen (Guldkampen) 2015/16 bliver aldrig spillet.

 Læs den fælles pressemeddelelse udsendt den 6. april 2016.

Finalen blev aflyst efter at Team Skælskør/Slagelse har protesteret mod at Christinna Pedersen deltager på Skovshoveds hold. Læs baggrunden for situationen i den pressemeddelelse som Badminton Danmark udsendte tirsdag aften den 22.3. efter et møde mellem Badminton forbundet og de to involverede klubber.

Som det fremgår af pressemeddelelsen står Team Skælskør/Slagelse alene med deres synspunkt. Såvel Badminton Danmark som alle de øvrige ligaklubber ser ikke noget problem i at Christinna Pedersen deltager. Det er virkelig en trist situation for alle spillere, sponsorer, tilskuere og andre omkring holdene.

Læs den informationsmeddelelse som Skovshoved Badminton har udsendt den 24.3. i anledning af aflysningen af finalen.

Pressemeddelelse fra Badminton Danmark:

22-03-2016 19:23 |  Badminton.dk |  Badminton Danmark

Badmintonligaens finale, Guldkampen, der skulle være spillet på torsdag den 24. marts, er aflyst.

På baggrund af et møde her til aften mellem Badminton Danmark, Skovshoved og Team Skælskør-Slagelse, med udgangspunkt i den af TSS nedlagte protest mod Skovshoveds brug af Christinna Pedersen i Guldkampen, har det desværre ikke vist sig muligt at finde en løsning, der sikrer en afvikling af kampen på et sportsligt forsvarligt niveau. 

Derfor har Badminton Danmark her til aften besluttet at aflyse Guldkampen. Badminton Danmark kan ikke forsvare at gennemføre kampen på det nuværende sportslige niveau, hverken af hensyn til TV, tilskuere og badmintonsportens generelle omdømme.

Hele forhistorien tager udgangspunkt i en formulering i det nuværende Badmintonliga-reglement, hvor spillerne som udgangspunkt kun må deltage i én udenlandsk klubturnering udenfor Europa, hvis de i forvejen repræsenterer en dansk klub i Danmarksturneringen. 

Under forhandlinger med Spillerforening i efteråret, blev det klart, at reglen var i strid med den Kollektive Spilleraftale, hvorfor Badminton Danmarks hovedbestyrelse besluttede at igangsætte et arbejde med at få reglen revideret. Ændringen af reglen blev besluttet på hovedbestyrelsens møde søndag, den 13. marts.

Sideløbende blev Badminton Danmark af Danske Elitesportsudøveres Forening, DEF-Sport, en afdeling af Spillerforeningen, kontaktet med krav om, at Christinna Pedersen var berettiget til at deltage i en klubturnering i Indien, og at man i givet fald, hvis ikke Badminton Danmark kunne bekræfte denne deltagelse, ville fremsende erstatningskrav på min. 50.000 USD, svarende til det forventet indtægtstab. Christinna havde allerede på dette tidspunkt deltaget i én tilsvarende turnering i Malaysia.

Badminton Danmark  meddelte efterfølgende Christinna, DEF-Sport samt Skovshoved, både mundtligt og skriftligt, at man var i gang med at revidere reglementet og derfor ikke ville stille hindringer i vejen for Christinnas deltagelse i den indiske turneringer. Det blev samtidigt gentagene gange oplyst, at Badminton Danmark ikke kunne garantere, at andre af ligaklubberne ikke ville nedlægge en protest. 

På den baggrund valgte Skovshoved at skrive rundt til de ni andre ligaklubber med en forespørgsel om, hvorvidt de ville nedlægge forbud mod Christinnas deltagelse. De otte klubber svarede positivt tilbage, at de ikke anså det for et problem, kun TSS svarede, at man ikke ville tage stilling til spørgsmålet. 

Sportschef i TSS, Steen S. Pedersen, har dog telefonisk i flere omgange overfor både Christinna samt ansatte i Badminton Danmark givet udtryk for, at han ikke havde problemer med Christinnas deltagelse i Indien samt, at han i øvrigt også anså reglen for uheldig og fejlplaceret. Et  mundtligt tilsagn Steen S. Pedersen efterfølgende er løbet fra, så sent som her til aften.

TSS har gennem de sidste par måneder forsøgt at få andre til at rejse sagen, men først i går mandag, da holdopstillingerne til Guldkampen blev udvekslet, valgte TSS selv at nedlægge en protest.

Forhandlingerne mellem parterne her til aften har ikke kunne bringe en sportslig forsvarlig løsning på bordet, som alle kunne bakke op omkring, hvorfor Badminton Danmark desværre ser sig nødsaget til at aflyse kampen på torsdag.

Badminton Danmark beklager oprigtigt denne udvikling overfor sine mange trofaste fans, tilskuere samt ikke mindst sine mange medlemmer.

For yderligere kommentarer kontakt venligst Badminton Danmarks formand, René Toft, eller direktør, Bo Jensen.

 

Badmintonligaen 2014 / 2015


Ligaholdet 2014-2015.
Fra venstre bagerste række: Mathias Mundbjerg, Christian Lind Thomsen, Mads Conrad-Petersen, Jan Ø. Jørgensen, Carsten Mogensen, Joachim Fischer. Forreste række: Jonas Glyager, Anne Skelbæk, Emelie Fabbeke, Julie Houmann, Tine Baun og Natalia Koch Rohde.


SIF vandt igen sølv i Badmintonligaen 2014-2015

SØLVKAMP: Skovshoved tabte finalen den 23.4. mod Greve 2-4. Tillykke med sølvet!
Læs reportage fra finalekampen her.

Se foromtale af kampen der kom til at holde stik.

Finalens kampresultater:

Kamprækkefølge: HD, DS, DD, MD, 1.HS og 2.HS.
Resultat 2-4

Skovshoved Greve 1 2 3 4 5
1. MD 11 - 6 10 - 12 11 - 6 11 - 3

1. DS 4 - 11 11 - 7 4 - 11 2 - 11

1. HS 11 - 6 7 - 11 11 - 8 9 - 11 9 - 11
2. HS 8 - 11 7 - 11 12 - 10 7 - 11

1. DD 10 - 12 5 - 11 6 - 11


1. HD 11 - 6 11 - 7 11 - 3

SIF vandt igen sølv i Badmintonligaen 2013-2014

Den 15. april 2014 i Frederiksberg Hallerne
blev ikke lykkens dag for SIF, som i en tæt og velspillet finale blev slået 4-2 af Team Skælskør/Slagelse. Men cifrene lyver lidt. Kampen var meget tættere. I 3 af kampene, som SIF taber, afgøres kampen over 3 sæt med marginaler på 2 og 3.

Læs reportage fra finalekampen.
       
                 
Et support skilt - det lykkedes så ikke lige denne gang.        Sølvholdet 2014.
 
Se SIFs
resultater i Grundspil og Slutspil, semifinale og finale.Guldkampen 18. april 2013 i Farum Arena.

Skovshoved tabte ligafinalen 3-4 mod Team Skælskør/Slagelse efter en spændende og velspillet finale, som først blev afgjort i Golden set. 


Film med forberedelser til Guldkampen og lidt fra kampen (redigeret af Mattias Elvers).
   
   

   

Sølv holdet 2013                                                Carsten M. og Mads Conrad i flot HD

 
Finalens kampresultater:


Skovshoved Team Skælskør-Slagelse 1 2 3
1. MD 19 - 21 21 - 17 11 - 21
1. DS 21 - 16 19 - 21 20 - 22
1. HS 22 - 20 21 - 12

2. HS 17 - 21 13 - 21

1. DD 19 - 21 21 - 18 21 - 16
1. HD 22 - 20 21 - 14


Golden Set
MD
11 - 21

 
Semifinalen mod Vendsyssel

Badmintonligaen

2014-2015 Regelsæt kopieret fra www.BadmintonDanmark.dk :
 

§ 12 Medaljeslutspillet

stk. 1 Medaljeslutspillet omfatter de 8øverst placerede hold fra grundspillet.


Stk. 2 Kvartfinaler

Med baggrund i holdenes placering igrundspillet afvikles kvartfinaler

således:

Nr. 1-4 vælger efter tur en modstanderblandt nr. 5-8.

Holdene spiller to kvartfinaler modhinanden, og det lavest placerede

hold i grundspillet starter på hjemmebane.

De samlede vindere af de fire kvartfinalergår videre til semifinalerne,

mens taberne er færdige for sæsonen.


Stk. 3 Semifinaler

De to øverst placerede hold fragrundspillet, der har kvalificeret sig til

semifinalerne, vælger modstander blandt deto tilbageværende hold.

Det øverst placerede hold vælger først.

Holdene spiller to semifinaler modhinanden, og det lavest placerede

hold i grundspillet starter på hjemmebane.

De samlede vindere af de to semifinaler gårvidere til Guldmatchen,

mens de to tabere går videre tilBronzematchen.


Stk. 4 Guldmatchen.

Afvikles med én match på neutral bane.Matchen arrangeres af BD jf.

§ 21 stk. 6.

 

Stk. 5 Bronzematchen.

Afvikles med én match på grundspilletshøjest placerede holds

hjemmebane.

 

 
Skovshoved Badminton | Krøyersvej 5 A , 2930 Klampenborg | +45 39 45 01 80 | skovser@skovser.dk