Drama i vente: SIF-Lillerød 9/11
Klub: Skovshoved Badminton
Publiceret af: Henning B. Clausen
Dato: 08-11-2010 12:53:38
Kategori: Generelt
     

Igen er der udsigt til en nervepirrende kamp på Krøyersvej. Lillerød gæster tirsdag kl. 19 SIF med et homogent og meget erfarent hold, der dog mangler verdensklassespiller. Den beskrivelse passer ligeledes på SIF, og på papiret er der da også 6 meget lige kampe.

I første runde, har Lillerød forsøgte at forøge deres sejrschancer ved at bringe Jacob Chemnitz sammen med unge Mikkel Elbjørn i herredoublen. Med det høje niveau Spurr og Hasbak plejer at levere på hjemmebane får vi et meget lige opgør.

Mixdoublen med Julie Houmann og Mads Kolding har spillet to Super Series turneringer i de to foregående uger og har tanket selvtillid med nogle gode sejre og to nederlag til senere finalister. De møder det meget erfarne LB-par Sara Runesten, tidligere VM-bronzevinder og Peter Steffensen. Begge LB-spillere har nedjusteret træningsmængden betydeligt, hvorfor SIF er klare favoritter, men i en enkelt kamp kan Lillerød-parret være farlige.

Mette Viscovich er tilbage på hjemmebane, og vi husker alle hendes fantastiske match mod Tine Baun i sidste hjemmekamp. Denne gang bliver opgaven en noget anden, men bestemt ikke lettere. Mette møder Karina Jørgensen, aktuelt Danmarks tredje bedste damesingle. Karina er en lille pige, med en vidunderlig teknik og et meget elegant benarbejde. Det bliver spændende, om Mette kan få lagt et tungt pres på Karina, så hun derved kan stække hendes hurtighed.

I anden herresingle møder undertegnede canadieren, Stephan Wojcikiewich, der aktuelt er rangeret 50 på verdensranglisten og dermed faktisk højere end Peter Mikkelsen, der spiller 1. herresingle. Imidlertid ligger Peter øverst på den danske rangliste, der er gældende for holdsætningen. Canadieren har endnu ikke vundet sæt i hidtidige opgør, hvoraf det sidste ligger 1 ½ år tilbage, og med aktuelle formkurver bliver der forhåbentlig ikke ændret på det.

Christian Lind Thomsen har netop passeret Peter Mikkelsen på den danske rangliste og ligger også godt 20 pladser over på verdensranglisten som nr. 44. Lad os håbe, at det er retvisende for kampresultatet. De to jyder kender hinanden særdeles godt og spiller normalt ganske tætte kampe, og det bliver næppe nogen undtagelse i morgen aften. Peter kan momentvis spille lige op med de bedste i verden, men over en hel kamp bliver Christians stabilitet den afgørende faktor.

Slutteligt er der ren nostalgi. Fire mødre, der er repræsentant for nogle af de bedste damedoubler i verden gennem de sidste 18 år. Ann Nielsen (tidl. Jørgensen) og Rikke Siegemund (tidl. Olsen og gift med tidl. SIF-spiller, Björn Siegemund) møder Pernille Harder og Mette Schjoldager. Lillerød-parret har slået de bedste danske damedoubler i år, og er da også favoritter.

De fleste regner med 3-3 og dermed Golden Set, men der skal ikke lyde et ondt ord, hvis kampen bliver afgjort til SIF´s fordel inden.

Niels Christian Kaldau


 

 
Skovshoved Badminton | Krøyersvej 5 A , 2930 Klampenborg | +45 39 45 01 80 | skovser@skovser.dk