Natalia Koch Rohde
SIF lugter guldmedaljer
Klub: Skovshoved Badminton
Publiceret af: Simon Melbye
Dato: 19-01-2013 20:40:56
Kategori: Generelt
     

Skovshoved IF sikrede sig en sikker førsteplads i Badmintonligaen efter at have vundet samtlige ni kampe i efterårets grundspil.


Før sæsonstart havde flere eksperter udråbt skovserne som storfavoritter til at vinde danmarksmesterskabet i badminton for klubhold. Efter ni kampe afviklet i det indledende grundspil harSIFs talentfulde spillere bevist på banen, at modstanderne skal grave noget dybere for at fravriste dem DM-titlen. Holdet tager ni sejre af ni mulige med sig i medaljeslutspillet hvilket er ensbetydende med en næsten ”sikker” plads i forårets semifinaler.

Gode indkøb

Før sæsonstart kunne træner Henrik ”PK” Rohde præsentere tre nye spillere der har haft stor betydning for den nuværende position. To af verdens bedste herredoubler, Carsten Mogensen og Mads Conrad-Petersen, har med deres evner sat et stort aftryk påSIFs resultater ved at vinde alle deres indledende kampe. Den tredje nyankomne, unge Anne Skelbæk, har løftet klubbens damedouble til et mere stabilt niveau.

Skovshoved IF rådede i forvejen over Danmarks bedste 1. og 2. herresingle og en af Danmarks bedste mixdoubler. Så medallerede velkendte navne som Jan Ø. Jørgensen, Christian Lind, Julie Houmann, Mads Pieler-Kolding tilsat de nyankomne stjernenavne i truppen, er det svært ikke at opretholde en stor optimisme i det lille fiskerleje.

De føromtalte eksperter ville nok strække sig så langt til at sige, at det kun er skader eller usete formdyk der kan ødelægge spådommen om guld til Skovshoved efter endt sæson.

Ungt talent

Det har igennem grundspillet være velkendt at SIF ville være favoritter i fire af de seks individuelle kampe der skal spilles i hver runde. Hvad hverken træner, spillere eller tilskuere havde forventet var at holdets damesingle ville vinde fire af sine kampe i efteråret. Det kun 17-årige stortalent Natalia Koch Rohde tog sin debutsæson med storm og har efter den første halvdel af sæsonen gjort opmærksom på, at hun absolut ikke udelukkende er til pynt. Faktisk skaffede hun skovserne to samlede sejre i efteråret da andre på holdet led uventede nederlag.

SIF skal nu til at spille tre holdkampe i det endelige slutspil. Holdet har qua deres førsteplads i grundspillet fået fire point med sig i den kommende mellemrunde. Dette skulle gerne være nok til at sikre sig adgang til semifinalerne i slutningen af marts.

Skovshoved skal i de næste tre runder spille mod Odense, Værløse og Team Skælskør-Slagelse. Sidstnævnte bliver den første modstander, mandag den 28. januar kl. 19:00 i SIFs nye tennishal.


Af Simon Melbye 

 
Skovshoved Badminton | Krøyersvej 5 A , 2930 Klampenborg | +45 39 45 01 80 | skovser@skovser.dk