Jan Ø. Jørgensen
Flotte skovser resultater ude i den store verden
Klub: Skovshoved Badminton
Publiceret af: Henrik PK
Dato: 22-01-2013 17:42:03
Kategori: Generelt
     
I Malaysia.
Mange badminton entusiaster så nok Jan Ø Jørgensen spille semifinale lørdag sen formiddag på TV3 sport, mod ingen mindre end Lee Chong Wei. Efter en del dårlige resultater i Østen i år lykkedes det endelig at finde storspillet frem som vi alle vidste han kan. (Jeg gjorde i hvert tilfælde). Det Jan præsterede i denne semifinale var simpelthen verdens klasse!! Jeg har set mange enkelte sæt hvor han rammer verdensklassen, men at holde det niveau i en hel kamp mod Lee Chong Wei på hans egen hjemmebane, er helt vildt!!

Og så må man ikke glemme de gode kampe han havde spillet inden han nåede denne flotte semifinale.  
 
Men det var ikke kun Jan der leverede varerne i Malaysia. Også Julie Houmann, med sin makker Anders Kristiansen, spillede sig tættere på verdens toppen. Endnu en kvartfinale blev det til, og denne gang blev de stoppet af deres landsmænd Christina Pedersen og Joachim Fischer, som søndag kunne løfte pokalen i turneringen som vindere. Men de pressede dem og spillede en flot kamp og kunne tilføje endnu et flot resultat til deres samling.


I Stockholm.
Man kan vel godt kalde dem de "næstbedste" badminton spillere i verden. De var samlet i Sverige til Swedish Open i Stockholm. Her var Skovshoved også repræsenteret med et par spillere.

Det er stadig meget nyt for Natalia Koch Rohde at spille internationale turneringer, og derfor må hun også starte i kvalifikationsturneringen. Her skulle hun vinde 2 kampe for at snige sig ind i hovedturneringen, og den anden kamp var imod ingen mindre end Carola Bott fra Tyskland. Hun var kommet tilbage efter en længere skadesperiode, og derfor måtte hun også starte i "kvalen". Men "kvalen" blev lidt uventet endestationen for Frk. Bott. Natalia fandt sit storspil frem og vandt en meget flot spillet kamp i 2 sæt.
 
Om fredagen startede selve turneringen og nu havde vi pludselig 2 skovsere med fra start. Både Christian Lind og Natalia vandt rimeligt nemt deres 1. runde, og nu var Natalia den eneste spiller fra kvalifikationen tilbage i turneringen. Anden runde blev dog også endestationen for den unge tøs, trods 3 flotte sæt mod den seedede Nicole Schaller fra Schweiz, som senere spillede sig helt frem til finalen, måtte Natalia bøje sig til sidst.
 
Men så måtte Lind jo tage over, for at skovser flaget blev vist frem. Og med sejre over Rune Ulsing og 4 seedetde Dieter Domke i kvartfinalen (som Lind aldrig havde slået før) stod den useedede skovser pludselig i semifinalen. Her skulle Lind møde ungdoms verdensmesteren Momota fra Japan, som senere også vandt turneringen. Lind kom aldrig rigtig i gang og måtte sande at den unge japanske knægt var godt spillende.
 
Men med det spil der er blevet vist af skovserne i både Malaysia og Sverige, tror jeg godt vi kan glæde os til slutspillet i Badminton Ligaen. Det starter allerede mandag den 28. januar på vores hjemmebane kl. 19 mod Skælskør/Slagelse.
 
Kampen er en TV kamp, så kom endelig ned og støt skovserne på vej mod årets første delmål. Nemlig semifinalen.
 

Henrik PK 

 
Skovshoved Badminton | Krøyersvej 5 A , 2930 Klampenborg | +45 39 45 01 80 | skovser@skovser.dk